Information
Din inkorg

Mjukgörare för Läder

Mjukgörare för Läder
Mjukgörare för Läder
159 kr
Exkl. Moms: 127 kr
  • Lager: Lev. 1-3 dagar
  • Artikelnr: 50-REVIVE
  • Vikt: 1.50kg

Tillgängliga alternativ


Viper SDS blad

Mjukgörare som återupplivar gammalt uttorkat, sprött och hårt skinn

VIPER Leather Revive är en mjukgörare som återupplivar gammalt uttorkat, sprött och hårt skinn. Krämen, som är en vattenbaserad oljeemulsion, tränger in i skinnets fibrer och gör skinnet mjukare och behagligare, samtidigt som skinnets livslängd ökar.

Ibland kan gammalt läder spricka efter det att man färgat in det. Det spelar ingen roll hur flexibel färgen är, om skinnet under spricker kommer även färgen att göra likadant, vilket leder till att infärgningen misslyckas.

Genom att applicera Leather Revive kan man mjuka upp lädret så att det inte spricker, vilket ökar livslängden betydligt på lädret, samtidigt som det blir mjukar och skönare att använda.

Leather Revive kan användas separat för sig själv för att mjuka upp gammalt läder, eller som en del i en restaureringsprocess för att mjuka upp lädret innan reparation och/eller infärgning ska ske.

Leather Revive kan användas på alla typer av läderprodukter, från möbler och bilinredningar, till kläder, skor, handväskor och hästsportsartiklar. Det fungerar på alla färger och på alla typer av läder.

En flaska på 500 ml räcker till att behandla en tresitssoffa eller en hel bilinredning. OBS! Om lädret är mycket uttorkat kan det krävas upprepad behandling.


Instruktioner

1. Rengör lädret med läderrengöring

2. Applicera generöst med Leather Revive och massera in det omsorgsfullt med händerna. 

3. Applicera ytterligare Leather Revive och täck in lädret i plast (sopsäck fungerar utmärkt) Det går ut på att hålla lädret "vått" så länge som möjligt, så att Leather Revive inte torkar "utåt" utan tränger in i lädret. Låt stå över natten.

4. Rengör lädret med Alcosan Cleaner. Känns lädret fortfarande "hårt" i detta skede, upprepa steg 2 och 3.

5. Smörj in lädret med läderolja eller skyddskräm.

Skriv en recension

Logga in or Registera dig för att ge omdöme

Varan kan vara tillfälligt slut eller en beställningsvara. 

Restorders levereras till våra avtalskunder tillsammans med nästa beställning!


frågor? : kundtjanst@careofcars.se